Vásárlási tippek

Vásárlási tippek a fehér és szűzteához

Teavilág Teakereskedés www.solampas.hu ajánlásával

Vásárlási tippekA fehér teák nem egyforma tónusúak, ízűek; ahány fehér tea, annyi tea világ.  Mégis felhívjuk kezdő teázó barátaink figyelmét néhány abnormális szín és íz jelenségre. A tea rózsaszín elszíneződése arra utal, hogy a szárítás túl gyorsan vagy túl forró környezetben történt. A szürkés, fekete foltos tea levelek arra utalnak, hogy a fehér tea megfagyott, íze ilyenkor fanyar, kesernyés.

A fehér tea esetében –hasonlóképpen a zöld teához- a zöld levelekben növényi vegyszer maradványok maradhatnak vissza. Ezért fontos, honnan, milyen minősítéssel és engedéllyel rendelkező fehér teát vásárolunk!

Néhány nagy, filteres teát (?) előállító multicég a fehér tea filterzacskós kiszerelésével is megjelent a piacon. Erről csak egy magánvélemény: hallott már valaki instant Beluga kaviárról, vagy műanyag, „csúcsminőségű” Ferrariról? Hasonlóan fogalmi zavart jelent számomra a filteres fehér tea elnevezés. Vagy filteres „tea”, vagy fehér tea. Kettő együtt? Hhmm.

Fogyasszunk Igazi fehér teát, Igazi tea növényről! Egészségünkre!

A fehér tea elkészítése Teavilág Teakereskedés Tipp, avagy milyen a jó fehér tea?

A teák, így a fehér tea élvezeti értékének megállapítása meglehetősen hálatlan feladat, mivel a tea minőségét sok minden befolyásolja:Vásárlási tippek

  • tea fajtája
  • elkészítés módja
  • adagolása
  • áztatási ideje
  • a felhasznált víz tulajdonságai és természetesen

egyedi ízlés

A teák megismerésének, megszeretésénk első állomása a helyes elkészítési mód. Nézzük át, mi is szükséges ahhoz, hogy Jó fehér teát készítsünk.

Fehér  teák elkészítése

Eszközök: Porcelán vagy üveg teáskannát ajánljuk.

Víz: A lágy vízben a teák virágos aromája és illata jobban kifejlődik. Keményebb víz Kína északi provinciáiból származó teákhoz alkalmas.

A zöld és fehér tea áztatása forrásról levett, majd visszahűtött vízzel történik. Így a levélben található cseranyagok és vitaminok megmaradnak a főzetben.

Vásárlási tippekHőmérséklet:

Minőségi zöld teákat és fehér teát 80°C –os vízzel öntsük le.

Adagolás:

Egy liter vízhez szükséges teamennyisége kb. 8 - 12g.

Áztatási idő:

Minőségi zöld teák és fehér teák: 2-5 perc

Leöntések száma:

Jó minőségű zöld teák, fehér teák esetén 2 - 4  (második, harmadik áztatás kevés koffeint tartalmaz)

Egyéb tudnivalók:

Fehér teát és alig fermentált leveleket lefedve szokás áztatni.